SparkLogo

Zo werken wij

RELIABLE SCRUM

Image
"Tja, dat scrummen..." verzuchtte onlangs een IT-manager. "Het is nooit af hè". Wel met onze ‘Reliable Scrum’ aanpak.
 
Wij geloven in kortcylisch werken. Het risico van scrum is de kans op een onvoorspelbaar project waarbij er steeds meer sprints nodig zijn om te komen tot een productierijp systeem. Om dit te voorkomen voegt Garansys twee elementen toe aan scrum: ‘problem driven scope management’ en ‘garantie op output’.
 
Gezamenlijk begrip via PDSM (Problem Driven Scope Management)
PDSM is een onderdeel van de Theory of Constraints (TOC) van Goldratt en stelt het op te lossen probleem centraal. Hierdoor zijn we in staat om de scope te beperken tot dat wat werkelijk nodig is om het onderliggende probleem op te lossen. Zo kunnen we vanuit Garansys kritisch meedenken en helpen bij functionele keuzes.
 
Garantie op output (omvang en kwaliteit)
Garansys bepaalt de opbrengst van een sprint op basis van een genormeerde eenheid, zogenaamde functiepunten. Deze maatstaf voor IT is te vergelijken met de m2 voor een schilder en vertelt iets over de grootte. Een functiepunt geeft objectief de omvang van een functionaliteit aan in tegenstelling tot de 'storypoint eenheid' van scrum. Garansys garandeert het aantal functiepunten en de kwaliteit per sprint. Zo houdt u grip op de kwaliteit, de tijd en het budget van uw IT-oplossing.
Logo