SparkLogo

Zo werken wij

GOLDRATT & TOC

Image
Image
Ooit vroeg managementgoeroe Eliyahu M. Goldrat “Wat is de kans dat je de juiste oplossing levert, als je het probleem niet kent?” Het antwoord: “0 procent”. Dat is zo'n beetje de kern achter de 'Theory of Constraints" vaak kortweg TOC genoemd.
 
Bij alles wat wij doen, is het essentieel te weten wat het achterliggende probleem is. De “Theory of Constraints” (TOC) van Goldratt is voor ons basis gedachtengoed.
 
TOC is gericht op ‘flow’ in een keten: een vloeiende stroom tussen input en output. Door precies te weten waar knelpunten (bottlenecks) zich bevinden, kun je de gehele keten versterken. Wij besteden bij een project veel aandacht aan het identificeren van het doel en de achterliggende knelpunten. Door het probleem helder te maken kunnen we samen met de klant voortschrijdend inzicht managen én de opleverdatum garanderen. Ook in verbetertrajecten besteden we samen met de klant veel aandacht aan de knelpunten. Deze knelpunten liggen vaak ook in ingesleten (veelal onbewuste) gedragspatronen. Garansys streeft geen stapsgewijze verbeteringen na, maar is specifiek gericht op grote doorbraken.
Logo