SparkLogo

Whitepapers

Whitepapers

Image

Hier delen wij onze whitepapers met u

De schoonheid en lelijkheid van Agile
Dit Whitepaper beschrijft wat Agile in theorie te bieden heeft en hoe dat in de praktijk vaak anders uitpakt. We bespreken een vijftal mechanismen die de potentie van Agile beperken om af te sluiten met suggesties hoe het anders kan.
Klik hier om de Whitepaper te downloaden


Werken met patronen in organisaties
Dit Whitepaper beschrijft hoe dilemma’s leiden tot het in stand houden van gedrag, ook als we zelf vinden dat dit niet gewenst is en hoe diezelfde dilemma’s een mogelijkheid bieden om deze patronen te doorbreken. Het zoeken naar en doorbreken van heersende dilemma’s is een kernelement in de aanpak die Garansys hanteert bij het verbeteren van de performance in organisaties.
Klik hier om de Whitepaper te downloaden


Succesvol verbeteren op basis van TOC-IT

De ‘Theory of Constraints’ (TOC) ofwel ‘knelpunten theorie’ is een wereldwijd gebruikte methodiek om logistieke en distributie processen te verbeteren. De grondlegger is Eliyahu Goldratt. Met de boeken ‘Het Doel’ en ‘De Zwakste Schakel’ is Goldratt wereldwijd één van de meest gelezen auteurs van management literatuur. TOC biedt een systeemtheoretische blik en is een holistische benadering. Het uitgangspunt is dat er slechts een beperkt aantal hefbomen is om een systeem echt te verbeteren. Samen met Eliyahu heeft Garansys TOC toepasbaar gemaakt voor IT-vraagstukken: TOC-IT.
Klik hier om de Whitepaper te downloaden


Softwareontwikkeling met Functiepunten: hoe werkt dat?
Dit Whitepaper beschrijft hoe Garansys Functiepunten gebruikt om de omvang van software functionaliteit vast te stellen. Deze officiële meetmethode is objectief, transparant en snel. Maar wat zijn Functiepunten eigenlijk precies? Wat zijn de voor- en nadelen en waarom werkt het beter dan ureninschattingen?
Klik hier om de Whitepaper te downloaden